Nordic  Walking Outdoor Fitness bij SportingFit

Ondek de kracht & voordelen van Nordic Walking Wist je dat Nordic Walking een ultieme methode is om af te vallen en je conditie te verbeteren? Wist je dat je bij Nordic Walking maar liefst 90 % van al je spieren in beweging zet? Zeer geschikt voor iedereen die wil werken aan zijn summerbody en van de buitenlucht houd. Wist je dat Nordic Walking en echte trend aan het worden is, ook onder de jongeren, want Nordic Walking is echt niet alleen voor oudere mensen. Nordic Walking is voor alle leeftijden, en je kunt deze sport tot hoge leeftijd  blijven uitvoeren, omdat het geen belasting voor je lichaam heeft, alleen maar voordelen.


Hoe is Nordic Walking onstaan? 

Nordic Walking is in 1997 in Finland ontstaan als training omdat langlaufers ook in de zomer wilde trainen. Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van de outdoor fitness activiteit. Een uit de onderzoeken die zijn gedaan wees uit dat klachten in nek en schouder afnamen door Nordic Walkiing . Het uit Finland overgewaaide ‘langlaufen zonder latten’ is een manier van sportief wandelen waarbij je ontzettend veel lichaamsdelen kunt trainen. Je gebruikt namelijk intensief je nek-, schouder- en armspieren in combinatie met je middenrif. Daarnaast worden vooral de rug-, buik-, heup- en beenspieren optimaal aangespannen.  


Wat is Nordic Walking?

Nordic Walking is meer dan alleen wandelen met stokken. Door de dynamische stokinzet worden de romp en armen extra getraind. De gewrichten en wervelkolom worden ontlast, omdat de stokken zorgen voor steun en stabiliteit. Het is daardoor dé perfecte workout voor het héle lichaam. In principe doe je extra bewegen in evenveel tijd! Door de training met stokken worden je conditie en uithoudingsvermogen verbeterd,  en het is ook nog eens gezellig met een hele groep vanuit SportingFit - Alblasserdam.


Wat zijn concreet de voordelen van Nordic walking?


Het risico op blessures is laag
Er is een snelle gezondheidswinst
Je gebruikt ongeveer 90% van al de spieren in je lichaam
Je verbruikt meer energie dan bij wandelen

Je sport in the ‘natural gym’ met deze nieuwe Nordic Walking bij SportingFit - Alblasserdam

De stokken geven je steun en stabiliteit en verminderen daardoor de belasting op de knieën, heupen, enkels en de wervelkolom Er zijn dus genoeg voordelen verbonden aan Nordic Walking, maar let op! Iedereen kan met stokken lopen, maar Nordic Walking moet je echt leren zodat je de techniek goed uitvoert! Wil jij ook graag de  juiste techniek leren? En alle voordelen die er zijn van Nordic Walking op de juiste manier gaan toepassen. Klik hier voor de komende cursus (sen) bij  SportingFit - Alblasserdam. Wij hebben tijdens de cursus super leuke wandelroute's om de juiste techniek te gaan aanleren, en zullen tijdens de looproute geweldige tussenstop maken om extra te genieten.Geniet van sociale contacten tijdens het Wandelen met Nordic Walking Kortom: Nordic Walking is dé buitensport voor wie gezond en effectief wil bewegen! Doe ook gezellig mee en ervaar zelf de voordelen bij SportingFit - Alblasserdam met  outdoor Nordic Walking! Wij zullen zo snel mogelijk  op de website de dagen en tijden van de cursus bekend maken zodat er de mogelijkheid zal zijn voor inschrijving , zodat u deze zomer ook kunt gaan genieten met de juiste techniek & voordelen van Nordic Walking vanuit SportingFit. Ook Verhuur van de Nordic Walking stokken zijn mogelijk. 


 


" De Trend voor de zomer Nordic Walking bij SportingFit "

E-mailen
Bellen